Det unikke bær

Acai palmer

Acai palmer

Acai (udtales: a-saj-i) bærret vokser på palmen af samme navn (acai) i Amazone regnskoven, man er dog pga. den store efterspørgsel, de senere år begyndt at kultivere palmen. Bærret tilhøre kategorien af de såkaldte “Superfoods” (fødevare som har et exceptionelt højt sundhedsfremmende næringsindhold), og ligger klart i toppen af denne kategori. I USA har bærret vundet enorm popularitet, også blandt de kendte, Oprah Winfrey skriver rosende om Acai bærret på sin blog, og Brad Pitt skulle efter sigende have tabte sig 9 kg på 2 måneder, inden indspilningen af filmen “Burn After Reading”, ved indtagelse af acai extract.

Acaibær har verdens højest naturlige forekomst af Antioxidanter, blandt andre anthocyaniner og E-vitamin. Antioxidant er det stof som beskytter mod virkningen af de “frie radikaler”, som har en destruktiv og skadelig indvirkning på det levende væv. Dette er en af årsagerne til at acaibærret bliver tillagt så mange positive egenskaber (Læs mere om antioxidant her..).

Acaibær

Derudover indeholder acai-bærret helt unikt de sunde omega-3 fedtstoffer, som vi som regel får fra fisk, og omega-6, som vi får fra planteolier og nødder.

Der er blevet sagt meget om acaibær, blandt andet at barret skulle have stor sundhedsfremmende virkning på kroppen, og mindske chancen for hjerte-kar sygdomme, kræft, alzheimer og mange andre kroniske sygdomme. Det er dog også blevet hævdet at acai-bærret egner sig som slankemiddel, hvilket dog også betvivles af mange. Jeg vil i denne blog prøve, at undersøge hvilke egenskaber bærret med rimelighed kan tillægges.

Vitamin og mineralindhold i acaibærret: Vitamin B1 (Thiamin), Vitamin B2 (Riboflavin), Vitamin B3 (Niacin), Vitamin C, Vitamin E (Tocopherol), Jern, Kalium, Fosfor, Calcium, Omega 6, Omega 9, Aminosyrer, Protein, Antioxidanter (især Polyphenolic og Anthocyanin)

Du kan følge med på alle reaktioner til dette indlæg via RSS 2.0-feedet. Du kan lægge et svar – eller trackbacke fra dit eget site.

3 kommentarer »

 
  • kinali42 siger:

    kan man tabe sig ved hjælp af dette piller og hvor kan jeg købe det. har brug for hjælp please svar

  • admin siger:

    Personligt vil jeg anbefale at du køber gennem acaibær.dk. Eller en anden dansk helsekost butik. Ang. vægttab kan du se indlæget “Acai bær og vægttab”, det kan findes her: https://acaibaer.dk/2009/09/acai-b%C3%A6r-og-v%C3%A6gttab/

  • banksofs siger:

    Hvis du undrer dig over hvordan du nemt kan tabe dig 5 kilo, så prøv at spise acai bær (kan købes her ) eller at drikke saften derfra. Mange har også tabt sig ved at spise den frosne bærmasse eller ved at drikke smoothies eller drikke lavet på dem.

 

Skriv et svar

XHTML: Du kan bruge disse tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>