Acai bær og vægttab

På grund af personlige udsagn fra bekendte og internet brugere, er jeg blevet mere overbevist om Acai bærrets vægttabs egenskaber. Der er derfor lavet tilføjelser til artiklen, alle tilføjelser er sat i situationstegn “”. 13/1-2010

Der er mange påstande og beretninger, om folk som skulle have tabt sig ved at indtage acai bær, i en eller anden form. Jeg har forsøgt at finde nærmere information, om hvorfor og hvad der skulle være årsag til disse udtalelser. Nogle tillægger en højere forbrænding årsagen. Andre mener at det er nogle at de separate stoffer i bærret, blandt andet stoffet anthocyanin er årsagen. Det har dog umiddelbart været svært at finde klare og troværdig kilder til, at der skulle være et bemærkelsesværdig slankende egenskaber ved acai bærret. Der kan være flere årsager til, at folk mener, at de har tabt sig, ud over acai bærrets direkte virkning, er der sandsynligvis den indirekte virkning, at folk ofte har købt acai bær kosttilskud i forbindelse med en grundlæggende livsstils ændring.

“Personligt har jeg fået mange udsagn, også om større vægttab. Hvis dette er en realitet, og bærret samtidig har en generel sundhedsfremmende virkning. Er det ret positivt, set i et slankemæssigt perspektiv”

Det har været svært at finde deciderede videnskabelige beviser, eller troværdige ekspertudtalelser for, at acai bærret skulle være et godt slanke middel. Den nærmeste, og lidt tvetydige forskning på området, er forskning på laboratorier mus med antioxidanten anthocyanin, og her havde anthocyanin en slankende effekt i koncentreret form. Læs mere på ScienceDaily.com

“Min holdning er ændret i forhold til nedenstående konklusion. Selv med den begænsede dokumentation, er jeg ret overbevist om at der er en effektiv virkning ved indtag af  frysetørreret acai bær”

Min konklusion er dog, nok at der findes bedre, og mere dokumenteret slankemidler på markedet, end acai bær. Hvis der er en effekt, må den nok ind til videre betragtes som en sekundær effekt, og ikke hovedårsagen til at indtage acai bær.

“Hvis du selv har erfaringer, må du meget gerne skrive en kommentar til indlæget”
Du kan følge med på alle reaktioner til dette indlæg via RSS 2.0-feedet. Du kan lægge et svar – eller trackbacke fra dit eget site.

7 kommentarer »

 
 • I jensen siger:

  hej

  jeg har brugt acaibær, tabte mig 1kg den første uge og det var det. Men der hvor kosttilskuddet virkede var ved at jeg tabte en buksestørrelse omkring livet. Min mand skældte mig ud, fordi jeg pruttede mig en buksestørrelse ned, kommmer også tit på toilettet uden at ha tynd mave. Jeg har altid haft problemer med oppustet mave, men det har de hjulpet mig af med. Når jeg ved at vi skal spise meget (julen), har jeg haft mine piller med, nu ta jeg dem kun weekenden eller når jeg føler mig meget oppustet.

 • admin siger:

  Hej I Jensen,

  Du er ikke den første der har opnået vægttab ved at spise Acai. Personligt er jeg også kommet til den overbevisning, at der helt klart er vægttabs egenskaber ved Acai bærrene. Blandt andet på grund af vidne udsagn som dit, samt mange andre. Jeg kan fortælle, at jeg forslog min mor at spise acai bær (i kapsler) – udelukkende pga. af antioxidanterne og ikke mht. vægttab. I december måned fortæller hun mig så til en julefrokost, at hun har tabt sig i december måned og mistet sin appelsinhud. Hun var overbevist om, at det havde noget med “pillerne” at gøre.

  Den eneste grund til, at ovenstående artikel er lidt kritisk. Har noget med den manglende dokumentation at gøre. Men jeg vil lige lave nogle tilføjelser til den.

 • kinali siger:

  hvor skal kan man købe acai berry hvis man vil tabe sig og hvad hedder den lige præcis, hvis i kan hjælpe vil jeg være glad.

 • admin siger:

  Hej Kinale, man er begyndt at kunne købe det hos Danske leverandører. Og så bør man købe frysetørret pulver, samt undgå blandingsprodukter.

  Personligt synes jeg man skal være MEGET varsom med, at købe det på Engelske sider / forhandlere (.com, .co.uk osv.). Og især hvis de tilbyder “Trials” / “Gratis” prøver. Man skal i hvert fald kigge sine kontoudtog nøje igennem de efterfølgende måneder, hvis man vælger at benytte sig af disse “gratis” produkter.

 • Benny siger:

  Hej, jeg har også erfaringer med acai bærret. Faktisk har jeg nu igennem en måned indtaget et GEL produkt der hedder berry. Det indeholder acai bær, samt en masse andre bær med højt antioxidant indhold. Jeg kan tydeligt mærke hvordan min appetit har fået en dæmper, og det er nok der den slankende effekt kommer ind i billedet.

  Nu vil jeg ikke prakke nogen noget på, men hvis man er interesseret i at læse mere om produktet, eller nogen af de andre firmaet også har kan man smutte forbi min hjemmeside:

 • Asger Rasmussen siger:

  Fik vidst et forkert navn på ovenstående kommentar. Mit navn er ikke Benny, men Asger Rasmussen. Men det går nok 🙂

 • Idebenone siger:

  Acai er et bær der vokser på en palme ved navn acai, i Amazone regnskoven. Acai-bærret er fyldt med sunde egenskaber, som der gør at Acai er blevet så populært. Acai-bær er en ren vitaminbombe, derudover at være proppet med vitaminer også indeholder sunde mineraler. Disse Acai-bær er kendt over hele verden, og specielt i USA er Acai blevet et kæmpe hit hos befolkningen. Efterspørgslen efter disse fantastiske bær er kæmpe stor, og det er bestemt med god grund. Acai bær har fået kæmpe omtale i medierne og blandt folk. Acai-bær er muligvis verdens sundeste bær, hvis ikke, så hver fald en af de sundeste. Sundhedsværdien fra disse Acai bær er unormal stor. Der er rigtig mange udtagelser og forskellige holdninger om acaibærret, bl.a. at disse bær skulle kunne mindske chancen for at få hjerte-kar sygdomme og kræft. Uanset om disse udtalelser er korrekte, så er det hvert fald et faktum at Acaibær er enormt sunde og godt for helbredet. Acaibær bruges som kosttilskud og til at forbedre sundheden hos det enkelte mennesker. Derudover er der også rigtig kendt at spise Acaibær, for at mindske kropsvægten. De typiske reaktioner ved at tage Acai kosttilskud er forøget energi og generelt bedre kropsbalance. Derudover er Acai også gavnligt for kroppens immunforsvar.

 

Skriv et svar

XHTML: Du kan bruge disse tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>