Flavonoider

Flavonoiderne er potente antioxidanter, acaibær har et særligt højt niveau af anthocyaniner, som tilhører en underkategori af flavonoiderne. Der er igennem årene blevet forsket meget, i nettop denne flavonoid, og fokus er blevet skærpet. Man mener blandt andet at anthocyaniner øger påvirkningen af cellesignalerne i hjernen, og der forskes derfor i øjeblikket i stoffets påvirkning af Alzheimer patienter. Samt andre kroniske sygdomme som macula-degeneration, hjerte-kar sygdomme og kræft. Der er også forhåbninger om at man kan benytte det i terapeutiske sammenhænge.

Man regner også med at anthocyaniner kan tilskrives det såkaldte “French paradox”, franskmændene har et af de laveste tilfælde af hjerte-kar sygdomme i den vestlige verden, på trods af fed, kolesterolholdlig kost og mange rygere. Man regner i dag med at det skyldes rødvin, som har et relativt højt indhold af anthocyaniner (Acaibær har et 20 gange højere indhold).

Kilder: Flavonoids (Flavonoider) Phytochemicals.info, Engelsk referat af artikel fra New York Times og Wikipedia (Engelsk)

Du kan følge med på alle reaktioner til dette indlæg via RSS 2.0-feedet. Du kan lægge et svar – eller trackbacke fra dit eget site.

2 kommentarer »

 
  • Sugel siger:

    Mange danskere vil blive sundere og undgå at dø før tiden, hvis de får et jævnligt tilskud af D-vitaminer.Mangel på vitamin D medfører nemlig ikke bare knogleskørhed, men også hjerte-karsygdomme, neurologiske sygdomme, infektioner og formentlig flere forskellige kræftsygdomme.Det viser en netop offentliggjort amerikansk undersøgelse ifølge Dagens Medicin. Undersøgelsen bekræfter ifølge overlæge Lars Hyldstrup allerede indhøstet viden om, at D-vitaminmangel udgør et betydeligt sundhedsproblem, som også det danske sundhedsvæsen er nødt til at forholde sig til. Lars Hyldstrup leder den afdeling på Hvidovre Hospital, som forsker i de helbredsmæssige konsekvenser af D-vitaminmangel. Han fastslår, at mange epidemiologiske data peger tungt i retning af et generelt D-vitamin-tilskud:»Effekten er god. Det er ufarligt og billigt. Hvis D-vitamin var et lægemiddel, ville dets positive egenskaber blive massivt markedsført. Det fortjener det. Men D-vitamin er et billigt middel, som ingen gider promovere. Derfor bør det være et offentligt anliggende at sørge for, at D-vitamintilskud udbredes til hele befolkningen,« siger Lars Hyldstrup til Dagens Medicin.Alligevel har Sundhedsstyrelsen ingen planer om at indføre generelle tilskud af D-vitamin.Selv om styrelsens afdelingslæge, Christine Brot, afviser, at egentlige årsagssammenhænge mellem forskellige sygdomme og D-vitaminmangel er bevist, så er der internt i styrelsen overvejelser om at udvide anbefalinger af D-vitamintilskud til gravide, spædbørn, indvandrere og ældre til også at omfatte større børn og flere voksne danskere, skriver Dagens Medicin.

  • Jared Y. Fisher siger:

    Omtrent 60% har øjenproblemer, hyppigst er linsen ude af stilling (linseluksation), men dette forekommer også ved andre sygdomme. Andre symptomer kan være tidlig og alvorlig nærsynethed, flad hornhinde, øget længde af øjenæblet. Mennesker med Marfans syndrom kan også få nethindeløsning og være disponeret til at få tidlig grå stær eller grøn stær .

 

Skriv et svar

XHTML: Du kan bruge disse tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>