Superfood

Ordet “Superfood” kan spores helt tilbage til Columbus, men er ordet som vi forstår det i dag, er først benyttet i 1915 og 1945 og blevet brugt til at betegne særligt næringsholdrige fødevare. I dag er betegnelsen indsnævret lidt mere, til fødevare med et særligt højt indhold af specielt sunde vitaminer og mineraler. Der er ikke nogen klar definition på hvornår en frugt eller grøntsag indgår i kategorien Superfood. Og der er stor diskussion om hvorvidt begrebet berettiget eller om det udelukkende benyttes som et marketing trick. Man må nok konkludere at der er noget om begge dele. Der er ingen tvivl om at begrebet bliver brugt, og misbrugt til at markedsføre alverdens sunde fødevare i dag.

Du kan følge med på alle reaktioner til dette indlæg via RSS 2.0-feedet. Du kan lægge et svar – eller trackbacke fra dit eget site.

Én kommentar »

 
 

Skriv et svar

XHTML: Du kan bruge disse tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>